Accesoriile si materialele necesare pentru un Teren de Tenis

Accesoriile si materialele necesare pentru un teren de tenis

plasa teren tenis

plase teren tenis

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/tennis-ball-racket-court-racquet-2819300/

 

Pentru amenajarea corespunzatoare a unui teren de tenis, va fi nevoie de cateva materiale si accesorii de baza. In acest articol, vom vorbi despre cele mai importante dintre ele, prezentandu-ti avantajele si caracteristicile lor principale.

Plase profesionale pentru amenajarea terenurilor de tenis

Aceste plase sunt potrivite pentru toate tipurile de terenuri de tenis de camp, inclusiv pentru cupole si laterale. Ele sunt rezistente, durabile, confectionate la comanda, la dimensiunea necesara fiecarui teren in parte. Pot fi instalate atat in interior, cat si in exteriorul cladirilor.

 

Plasele profesionale pentru amenajarea terenurilor de tenis sunt fabricate din fire de polietilena de inalta densitate (HDPE), care nu absorb sau retin zapada si apa de ploaie. Asadar, plasa nu putrezeste usor si nici nu se ingreuneaza. Plasele pot fi cu sau fara nod si sunt protejate impotriva radiatiilor UV si a altor factori de mediu, precum temperaturi extreme, inghet, precipitatii, vant etc.

 

Pentru instalare, pe fiecare latura a plasei (perimetral) se fixeaza un cablu otel cu protectie PVC sau o sfoara groasa care va ajuta ca plasa sa se fixeze pe stalpi.

Filee tenis de camp standard, de antrenament

Aceste filee tenis standard sunt excelente pentru terenuri de tenis de camp folosite in principal pentru antrenament. Ele sunt confectionate manual, din plase de inalta calitate, atent tesute si echipate in partea superioara cu banda alba sau neagra din poliester. Sunt protejate UV si echipate cu cabluri de otel de 4-5 mm cu protectie de PVC si accesorii de fixare din otel inoxidabil. Fileul tenis standard are fire de 4 mm, cu durabilitate mare la forte de frecare. Marimea ochiului este de 45 mm, iar forma este patrata.

 

teren tenis de camp

fileu tenis de camp

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/lawn-tennis-sport-game-court-2583024/

Filee tenis de camp din seria de competitie, profesionale

Fiecare fileu tenis competitie este destinat terenurilor profesionale, intens utilizate, pe care au loc numeroase meciuri. Aceasta plasa este croita manual, din fire de polipropilena, cu o foarte buna rezistenta si o protectie UV excelenta. Grosimea firului este de 4 mm, marimea ochiului este de 45 mm, iar cusaturile sunt intarite. Firele sunt durabile la forte de frecare si au o tenacitate ridicata. Benzile PVC au si ele protectie UV si au culoarea alba pe partea superioara (pe lungime), neagra pe partea inferioara (pe lungime) si in capete (in inaltime). Fileele de acest tip sunt prevazute cu tija de otel pe inaltime, la capete si la mijloc. 

 

Pentru terenurile de tenis de competitie, mai poti opta si pentru un fileu tenis camp din seria Elite. Datorita calitatii lor, acestea sunt folosite la concursuri internationale de prim rang, precum turnee si olimpiade. Au primele 5 ochiuri din partea superioara dublate, pentru rezistenta maxima – aceste ochiuri au 7 mm grosime. Firele au o grosime de 3,5 mm, sunt confectionate din fire de polietilena si protejate UV. Cusaturile sunt dublate, iar fileul este finisat cu benzi din poliester extrem de durabil. Ochiurile au forma patrata, culoarea neagra si marimea de 45 mm.

Accesorii pentru montajul plaselor de protectie

Montajul plaselor de protectie pentru terenurile de tenis se realizeaza cu ajutorul unor accesorii speciale, cum ar fi:

Toate aceste materiale si accesorii sunt necesare pentru amenajarea unui teren de tenis. Atunci cand alegi produsele, opteaza pentru cele de foarte buna calitate, care au o durata lunga de viata. Astfel, nu vei fi nevoit sa le inlocuiesti in fiecare an sau dupa fiecare sezon.

Va ajutam?
Buna ziua, doriti informatii suplimentare?
Powered by