Care sunt avantajele volierelor?

Care sunt avantajele volierelor?

Avicultura reprezinta un segment pe care se pune mare pret in zilele noastre si care inclina sa devina din ce in ce mai cunoscut. Multe persoane, indeosebi cele din zona urbana, isi doresc cu ardoare sa aiba posibilitatea de a creste propriile pasari de curte, asigurandu-si astfel o sursa curata de hrana si una sanatoasa deopotriva. Cumva insa visul poate merge dincolo de barierele gandirii, deoarece a avea propria crescatorie de pasari sau animale chiar se poate transpune in realitate, cata vreme avem la indemana toate elementele necesare.

Daca te indrepti catre cresterea pasarilor de curte, va trebui sa ai in vedere o delimitare spatiala a zonelor in care acestea vor creste. Utilizarea unor voliere de calitate ar putea fi o solutie foarte avantajoasa si mai ales sigura, deoarece iti va permite sa ai o evidenta clara a structurii spatiului alocat acestei activitati. In plus, iti va fi mai usor sa gestionezi numarul de pasari crescute si chiar sa le oferi acestora cele mai bune conditii pentru dezvoltare.

voliere

voliere

 

 

 

 

 

 

 

Sursa foto: Pixabay.com

Ce este o voliera? Voliera reprezinta o plasa special realizata, menita sa delimiteze spatiul in care sunt gazduite pasarile. Plasa este realizata din fibre rezistente, astfel incat pericolul ruperii sau inteparii sa nu afecteze produsul. Volierele sunt testate din punct de vedere al rezistentei, pentru a face fata solicitarilor si pentru a oferi protectia necesara spatiilor adiacente crescatoriei.

Voliera este importanta deoarece pentru cresterea sanatoasa a pasarilor, acestea trebuie sa aiba acces la lumina si caldura. Acest aspect conteaza foarte mult in cazurile in care pasarile nu au libertate deplina in cadrul gospodariei, in ipoteza in care zonele adiacente sunt cultivate. In plus, voliera poate ajuta si in cazul in care in gospodarie sunt crescute mai multe tipuri de pasari cum ar fi gainile, porumbeii, ratele, gastele, fazanii sau strutii. Volierele pot fi expuse direct in lumina solara, neexistand nicio conditionare din acest punct de vedere.

Volierele au avantajul de a fi realizate la comanda, dupa dimensiunile necesare, deoarece acestea pot varia in functie de domeniu sau de tipul adapostului. Volierele sunt folosite in avicultura, dar si in agricultura si horticultura. Volierele sunt produse cu montaj usor, intuitiv, au protectie impotriva razelor ultraviolete, iar dimensiunea ochiurilor permite aerisirea facila in orice moment Volierele sunt realizate din polietilena, material cu inalta rezistenta, si sunt prevazute cu sfori pe fiecare latura, care sa asigure un reglaj potrivit indiferent de forma si dimensiunea adapostului. Astfel, reiese de aici si caracterul util al produsului in sensul ca acesta poate fi mutat si repozitionat, in functie de cerintele necesare in anumite momente.

 

Volierele sunt menite sa separe de asemenea si suprafetele de hranire, dar au si rolul de a nu permite pasarilor sa sara si sa paraseasca zona delimitata, mai ales atunci cand in gospodarie mai sunt realizate si alte tipuri de adaposturi pentru cresterea animalelor. Acest considerent vizeaza in principal grija fata de pasari, deoarece ele ar fi in pericol in ipoteza in care suprafetele nu ar fi perfect delimitate.

Indiferent daca este vorba despre adaposturi de mici dimensiuni, aferente unor gospodarii individuale, sau daca ne referim la adaposturi mari, dezvoltate la nivel de afacere, este bine de stiut faptul ca volierele nu trebuie sa iti lipseasca din sistemul de amenajare. Avantajele lor sunt vizibile, iar preturile sunt accesibile oricarui utilizator.

Volierele au inceput sa fie din ce in ce mai prezente si in Romania si ne bucuram sa vedem ca beneficiarii aleg sa discute cu specialistii cu privire la aceste produse, pentru a sti ce anume sa achizitioneze in functie de propriile proiecte, de buget, dar si de cerintele pe care acest domeniu le impune.

Va ajutam?
Buna ziua, doriti informatii suplimentare?
Powered by