Siguranta la cote maxime – Utilizarea plaselor de protectie
Atunci cand este necesara protectia oamenilor care lucreaza in domeniul constructiilor, trebuie sa se asigure o atentie deosebita, deoarece mediul de lucru este unul riscant atunci cand vine vorba de constructia cladirilor si nu numai.
Astfel, trebuie sa cunoasti faptul ca trebuie sa existe conditii optime de lucru, sa fie o pregatire anticipata pentru a evita evenimentele nefavorabile.
Pentru siguranta angajatilor, ofera-le o plasa de protectie pentru a nu risca accidente la locul de munca.
Ei bine, plasele de protectie sunt certificate ceea ce garanteaza o buna calitate si siguranta muncitorilor.
Ce rol au plasele de protectie?
Plasele de protectie au rolul de a preveni anumite situatii nefavorabile la locul de munca, evitand astfel posibilitatea de aparitie a accidentelor.
Mai mult decat atat, aceste plase protejeaza muncitorii care pot aluneca dar si anumite obiecte care pot cadea cu usurinta de la inaltime si pot genera ulterior accidente pe santier.
Plasele sunt in conformitate cu normele europene pentru securitate EN 1263-1 si EN 1263-2 astfel incat sa le poti oferi muncitorilor un grad sporit de siguranta.
Acestea sunt fabricate din materiale precum: poliamida de inalta calitate si sfori din Poliester HT, avand dimensiuni diferite si caracteristici in functie de nevoia fiecaruia.
Astfel, in functie de natura activitatii desfasurate, fie ca este vorba de o constructie de scurta sau lunga durata, poti opta pentru plase de protectie in functie de gradul de rezistenta si de utilizare. De aceea este foarte important sa stii de la inceput ce tip de proiect vei avea pentru a te pregati din timp cu toate aceste materiale de protectie.
Prin achizitionarea plaselor de protectie, muncitorii vor fi sustinuti moral si vor avea ulterior un sentiment de siguranta la locul de munca. Prin instalarea de plase de protectie, vei avea niste muncitori mai fericiti si cu un moral mai bun.
Aceste plase mai sunt folosite si pentru a ridica materiale, instrumente , anumite bunuri sau pentru acoperirea ferestrelor.
Pe langa aceasta plasa de protectie, mai este necesar sa le oferi muncitorilor echipamentul de protectie adecvat astfel incat vei evita ca ei sa intampine accidente la cap, maini si picioare.
Componenta echipamentului de protectie
Astfel, casca de protectie trebuie sa fie utilizata in permanenta pe santier, este oblgatoriu acest lucru. Ii ajuta pe muncitori fata de anumite caderi ale obiectelor, lovituri la cap sau contacte electrice.
Pantofii, si ei sunt destinati protectiei, sunt foarte importanti deoarece exista un risc ridicat de accidente cum ar fi: lovituri, intepaturi sau taieturi la nivelul picioarelor.
Manusile de siguranta nu trebuie sa lipseasca din echipament. Acestea impiedica ranile, taieturile sau aparitia anumitor alergii in cazul in care se lucreaza cu anumite substante chimice.
Ochelarii de siguranta si ei trebuie sa fie inclusi in echipament. Cu ajutorul lor se evita aparitia accidentelor la nivelul ochilor.
Masca de protectie se foloseste doar in cazul in care muncitorii tai lucreaza cu anumite substante nocive organismului.
In cazul in care pe santrier este zgomot ( lovituri de ciocan sau masini electrice) atunci opteaza pentru o pereche de casti.
Vesta reflectorizanta trebuie sa fie folosita atunci cand ai lucrari in zonele de functionare ale vehiculelor sau trenurilor deoarece trebuie sa se evidentieze ca cineva lucreaza acolo.
Astfel, pe langa plasa de protectie, nu uita si de aceste elemente destul de importante si necesare pentru buna desfasurare a activitatii.
Plase de protectie pentru alte domenii
Asadar, o plasa de protectie mai poate fi folosita si in alte domenii cum ar fi: avicultura si zootehnie. Aceste plase le regasim sub denumirea de voliere.
Astfel, daca detii o ferma si vrei sa cumperi o voliera sau mai multe, atunci este cazul sa-ti faci un plan astfel incat sa cumperi cantitatile potrivite pentru a evita nesiguranta pasarilor sau delimitarea incorecta a spatiului.
Aceste plase sunt utlizate pentru acoperirea sau delimitarea zonelor in care se cresc pasari precum : fazani, struti, prepelite si alte pasari salbatice sau pasari domestice precum: pui, curcani, gaste si altele.
Plasele de acest gen reprezinta solutia cea mai simpla si cea mai la indemana in materie de aranjare corecta pentru spatiul fermei tale.
Este foarte important sa tii cont si de materialul volierelor deoarece in functie de acestea ai siguranta ca le vei avea pentru un termen mai lung de timp.
Astfel, poti opta pentru voliere de inalta rezistenta create pentru mediul exterior. Acestea, in cele din urma, sunt prevazute cu protectie UV, la inghet sau la orice alti factori din atmosfera.
Din punct de vedere al materialului poti opta pentru : polietilena, poliamida sau poliester. De altfel, mai sunt voliere produse dintr-un mix de materiale, precum cele de mai sus.