Voliera / Cusca pentru pasari – cum o alegi pe cea potrivita

Una dintre regulile de baza in ingrijirea pasarilor este alegerea unei voliere sau a unei custi potrivite. Iar cu toate optiunile de marimi, culori si forme care sunt acum pe piata, iti va fi greu sa alegi voliera potrivita pentru pasarile tale. Cu toate acestea, sunt cateva reguli de baza pe care sa le urmezi atunci cand alegi o cusca potrivita, reguli pe care le vom impartasi cu tine in articolul care urmeaza.

 

Locatia si asezarea

Inainte sa investesti intr-o cusca de pasari, stabileste o locatie. Vrei ca pasarile tale sa se bucure de aer curat in fiecare zi? Amplaseaz-o afara. Voliera pasarilor va trebui de asemenea amplasata intr-un loc plin de activitate dar nu agitat pentru a incuraja socializarea acestora.

 

Dimensiunea volierei

Urmatorul pas, bineinteles, este dimensiunea. Nu, nu a custii ci a pasarii. Sigur, o cusca medie va fi perfecta pentru un canar sau un perus, insa o pasare mai mare va avea nevoie de un spatiu pe masura. Noi iti recomandam sa investesti in cea mai mare cusca disponibila pentru pasarea ta pentru ca pana la urma, indiferent de dimensiune, nu merita sa o chinui intr-o cusca mica. Iar daca vrei ceva mai mare, echipa Romnets iti pune la dispozitie servicii de customizare voliere.

 

Forma si stilul

Conform veterinarilor, stilul si forma custii sunt si ei doi factori deosebit de importanti. Spatiile rotunde ii vor afecta sanatatea mintala a pasarii tale si de aceea noi iti recomandam o cusca in colturi.

 

Calitatea si stilul de lucru

Inainte sa investesti intr-o voliera, asigura-te ca si calitatea lucraturii si a materialelor este pe masura. Pare solida si rezistenta la prima vedere? Exista parti slabite sau colturi prea ascutite? Cele mai bune voliere sunt realizate din polietilena, poliamida PA 6.6 sau poliester cu sau fara nod. Sunt materiale de inalta calitate si se vor asigura ca pasarile tale sunt in siguranta.

 

In al doilea rand, trebuie sa tii minte ca pasarile tale isi vor petrece mare parte din viata in aceasta voliera, asa ca este deosebit de important ca aceasta sa fie incapatoare si calitativa. O voliera solida si bine realizata nu numai ca va tine pasarile inauntru dar le va si proteja de pradatorii de afara.

 

De asemenea, ai grija sa le umpli spatiul de locuit cu o serie de jucarii, stinghii sau colturi in care se pot retrage, ascunde sau juca. Trebuie sa le asiguri si un minim de amuzament si cateva metode de a-si consuma energia in mod productiv. Cu putin interes si cercetare, vei gasi cu siguranta o voliera care sa satisfaca nevoile pasarilor tale, indiferent de dimensiune, rasa sau nivelul de energie.

Va ajutam?
Buna ziua, doriti informatii suplimentare?
Powered by