Intrebari frecvente despre plasele de pescuit

Intrebari frecvente si legitime primite de la clientii nostri.

PLASE PESCARESTI DIN NAILON MULTIFILAMENT

a) Chiar sunt plasele comercializate de Romnets aduse din Japonia?

Da, plasele sunt importate in mod brut de catre compania Romnets direct din Japonia, de la compania Momoi, liderul mondial in fabricarea plaselor de pescuit. Plasele de pescuit specifice sunt confectionate manual de catre noi.

b) Cu ce difera, in afara de pret, plasele voastre de cele ieftine care se gasesc acum in Romania?

Sunt multe diferente intre o plasa premium, cum este a noastra, si altele de calitate inferioara, dar cea mai importanta este calitatea plasei. Plasele de calitate inferioara sunt, de fapt, cele mai scumpe. Spun asta pentru ca o plasa premium are o durata de viata de mult mai mare si recolteaza o cantitate dubla de peste decat plasele ordinare.

Plasele pescaresti Romnets au silicon adaugat in componenta lor, ceea ce le confera o elasticitate si o finete superioare.

c) De ce sunt mai scumpe plasele voastre?

Raspunsul este foarte simplu: 1 – datorita calitatii superioare si 2 – datorita faptului ca le importam 100% legal.

Situatia este urmatoarea: dupa cum spuneam, importam plasele din Japonia, in momentul in care plasam comanda platim intregul pret. Confectionarea dureaza cel putin 5 luni, livrarea cu vaporul, inca o luna, formalitatie vamale inca doua saptamani, deci o perioada indelungata cu multi bani investiti si blocati. La pretul comenzii se adauga 20% TVA si 10% taxe vamale + transportul 5-8%.

Cu aceste costuri (TVA, taxe vamale, transport maritim) nu putem concura (si nici nu ne dorim) cu pretul plaselor aduse in tara fara efectuarea formalitatilor si a platii taxelor, ilicit.


INTREBARI GENERALE DESPRE UTILIZAREA PLASELOR DE PESCUIT

Sunt legale plasele de pescuit din nailon?

Plasele din nailon se impart in 2 categorii principale – nailon multifilament si nailon monofilament. De ce sunt ilegale plasele monofilament ai scris aici pe blog – De ce sunt ilegale plasele monofilament

Pentru a detine si utiliza plasele pescaresti profesionale este nevoie sa devii pescar profesionist autorizat si sa detii permis de pescuit comercial.

Cum obtin permisul de pescuit comercial?

Acestea sunt documente necesare pentru eliberare permisului de pescuit comercial – textul de lege ORDIN nr. 128 din 11 iunie 2012:

1. cerere-tip;
2. două poze de tip paşaport;
3. copie CI;
4. copie a certificatului de înregistrare eliberat de oficiul registrului comerţului în baza Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, cu modificările şi completările ulterioare, în care să fie
înscrisă activitatea de pescuit comercial, ori adeverinţă de salariat din care să rezulte că este angajat cu contract de muncă la o societate comercială sau cooperativă de producţie care are în obiectul de activitate şi pescuitul comercial;
5. dovada plăţii taxei de eliberare a permisului, conform prevederilor legale în vigoare;
6. copie a diplomei/certificatului de formare profesională în domeniul pescuitului comercial;
7. cazier judiciar din care să reiasă că solicitantul nu a fost condamnat sau sancţionat penal pentru infracţiuni la legea pescuitului.
Documentele prevăzute de mai sus se depun şi se verifică la ANPA, în vederea emiterii şi eliberării permisului de pescuit comercial.


INTREBARI SETCA

De ce folositi siretul cu plumb in interior la confectionarea setcilor?

Acest siret cu plumbul integrat, desi este putin mai scumpt decat solutia cu plumbul pus pe sfoara, are marele avantaj ca nu mai agata plasa.

Ce tip de plute recomandati pentru setca?

In general folosim plute de marimea oului de gaina, fara colturi, de forma alungita, pentru a nu agata plasa. La setcile “de fund” sau la cele pentru peste mic ( oblete) utilizam niste plute mai mici.

Oricine poate utiliza sau detine o setca?

Setca, precum si celelalte plase de pescuit profesional se poate utiliza doar de catre posesorul unui permis de pescuit comercial.

Setca se poate utiliza in orice lac, rau … ?

In princiupu raspunsul este afirmativ, setca este una dintre cele mai versatile unelte pescaresti.

Se poate pescui cu setca pe Marea Neagra?

Da, se utilizeaza setca pentru pescuitul in mare, alaturi de un navod marin de mari dimensiuni numit traul. Pentru Marea Neagra, plasele se confectioneaza la cu totul alte dimensiuni decat cele obisnuite dar obligatoriu cu respectarea legislatiei in vigoare, care difera fata de cea pentru pescuitul in apele dulci, lacuri, balti, rauri …


 

Va ajutam?
Buna ziua, doriti informatii suplimentare?
Powered by