Cum se monteza plasele pentru teren de sport

Incepand cu anii 2000 de cand am pornit acest business cu plase si sfori textile, am montat sute de plase pentru terenuri de fotbal, sali de sport, terenuri de tenis si alte utilizari. Din pacate (pana acum ) niciodata nu am publicat mai indetaliu, pe intelesul unei persoane mai putin initiate, pasii care trebuie urmati pentru o instalare de succes.

1. Primul pas il reprezinta achizitia materialelor.

Alegerea plasei. Piata din Romania abunda de produse de calitate indoielnica, mare parte fabricate in Asia. O plasa de calitate asigura o durata de utilizare de cel putin 4-5 ani. Plasele pentru terenuri de sport din oferta Romnets sunt fabricate din fibre de nailon 6 (poliamida) sau din fibre sintetice de polipropilena, mai multe detalii citeste aici: Plase teren de sport

Alegerea sforilor si a materialelor auxiliare. Pentru montaj este nevoie sa se insereze cate o sfoara pe fiecare latura pe lungime a plaselor, pe primul ochi. De asemenea, sforile trebuie sa fie de calitate superioara pentru a rezista in timp cel putin cat plasa. Noi utilizam intotdeauna sfoara impletita din poliester de cel putin 6-7mm grosime, mai multe detalii citeste aici: Sfori impletite

2.  Montarea plaselor laterale – este o operatiune putin delicata care necesita cateva cunostinte de matematica si calitati practice. In primul rand este nevoie de o scara sau schela cu inatime corespunzatoare. Se calculeaza inaltimea stalpilor si inaltimea plasei pentru laterale. Plasa se croieste cu mare grija, pe fiecare ochi. Se introduce sfoara atat pe marginea superioara, cat si pe cea inferioara si se monteaza pe pozitie, se intinde foarte bine. Tot asa se procedeaza, pe rand, pentru fiecare laterala. In acest proces aveti nevoie de o scara si de cel putin inca o persoana care sa va ajute.

Montajul capacului este de asemenea solicitant, in primul rand se introduce sfoara pe fiecare margine a plasei. Se porneste de la un capat, din spatele unei porti si se intinde foarte bine plasa pentru capac. Se monteaza dupa caz 2-3-4 sfori intre stalpi, pe latimea terenului, aceasta pentru ca plasa sa nu faca “burta”.

Cei patru stalpi din colturile terenului trebuie obligatoriu sa fie ancorati pentru ca altfe, cu timpul, se vor inclina.

Proiect realizat pentru compania Teleperformance Romania, in Bucuresti.

Va stam la dispozitie pentru orice solicitari!

 

Va ajutam?
Buna ziua, doriti informatii suplimentare?
Powered by