Cum pastrezi viu pestele capturat?

Cum pastrezi viu pestele capturat?

Nu de putine ori suntem intrebati ce modalitate de a pastra viu pestele capturat recomandam.

Fie ca este vorba de cantitati insemnate (2, 3, 4 tone) de peste recoltat cu navodul sau doar 40-60 kg, sunt doua variante la indemana.

Viviere plutitoare sau Oborul din plasa pescareasca.

In cazul VIVIERELOR flotabile, desigur, poti opta fie pentru varianta profesionala de mari dimensiuni deservita de ponton, care iti poate pastra viu sau in care poti creste cantitati insemnate de peste, fie iti poti confectiona singur o viviera de forma patrata/ dreptungiulara din tevi de PPR cu coturi. Aceasta din urma este o solutie ieftina, eficienta, care, cu putina indemanare, o poti confectiona singur si se preteaza pentru cantitati relativ mici de peste.

Oborul din plasa pescareasca

– acesta este confectionat din plase de pescuit multifilament din 100% nailon de inalta rezistenta utilizata si la confectionarea navodului, foarte rezistenta, cu diverse grosimi de fir si marimi de ochiuri.

In majoritatea cazurilor oborul pescaresc are forma dreptunghiulara/ patrata. Perimetral plasa are atasata o sfoara iar la fiecare colt este montat cate un par infipt bine in pamant. In functie de cantitatea de peste care se doreste a fi pastrata, este nevoie ca plasa sa faca un “san” suficient de mare in apa. Aceasta solutie este utilizata pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp in functie de densitatea pestelui, intre 2, 3 zile si 1-2 saptamani dupa ce se trage cu navodul.

 

Va ajutam?
Buna ziua, doriti informatii suplimentare?
Powered by